6 Ogos 2011

MEMANG X SELAMAT LA HIDUP KO WAHAI PERAGUT!

Kejadian ni berlaku semalam mase MT,anak MT & kawan MT on the way balik dari beli juadah untuk buka puasa.xtau nak gambarkan camne perasaan MT & kawan MT ni,terkejut sangat2 coz perkara ni berlaku kat kami berdua mase MT tengah bawa moto.Peragut telah meragut rantai leher milik kawan MT.

Syukur Alhamdulillah kami bertiga selamat walaupon leher kawan MT terluka sikit disebabkan terkena kuku peragut semasa tindakan die merentap rantai leher kawan MT tu.Kejadian berlaku sekelip mata & MT sendri x sedar kami teleh diekori.Jalan plak mase tu agak lengang coz seingat MT mase MT melepasi traffic light,hanya moto MT yang terakhir & kemudian traffic light terus bertukar merah.

Peragut plak hanya berseorangan & menunggang moto RXZ warna biru tua.No plat moto dah awal2 die cabut.Maknanya memang peragut dah biasa buat kerja camni & tengah mencari mangsa time tu.Yang paling MT geram ialah peragut ni orang melayu kite sendri  coz die x rase takot2 pon menayang muke die mase meragut rantai leher kawan MT.MT still leh ingat muke die.

MT turut bersimpati ape yang dah berlaku kat kawan MT ni.Tapi MT amat2 bersyukur kami bertiga selamat.Itu yang lagi penting.Moga peragut mendapat pembalasan diatas ape yang die lakukan..MEMANG X SELAMAT LA HIDOP KO WAHAI PERAGUT!

6 ulasan:

kakyong berkata...

Simpati dengan kawan MT tu.. obvious sgt ke rantai leher tu, sampai si peragut boleh marked...

malu betui la dgn bangsa kita yg x beradap di bulan Ramadhan ni...

..m@m@ T0meLL.. berkata...

KY : biase2 jek KY rantai tu tp mmg dah dasar peragut,ape yg bernilai sume nak!

AtiEyZ berkata...

alhamdulillah, selamat..

b a m b a m ' s berkata...

hurmmm.. dia cari duit raya jugak ar tuh MT..huhu.. ntah pape kan!!

..m@m@ T0meLL.. berkata...

Atieyz : syukur kami selamat..itu lagi penting..

CB : xde duit sila lah kje,hidup nak senang jek..hampeh tol!

Myra Jay berkata...

Isyyy geram tul, bulan2 posa cenggini buat jenayah jugak..

Mujuq korang selamat itu yg penting kan..